tomatsoppa med linser och selleri. Selleri + tomat = sant. MUSTIG TOMAT- & SELLERISOPPA MED LINSER. I slutet av koktiden häller du ned krämfräjsen tillsammans med halverade plommontomater och skivad selleri från de sticken du hade kvar
selleri. vitlök. selleri. Gnid bitar av aubergine med salt och låt dem i en sil för att rengöra vitlök. Med en vass kniv gör hål i aubergine och fyllning några remsor av vitlök (efter smak)
Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna. Eftersom jag hade massa selleri över i kylen så passade jag på att göra en variant av köttfärssås och spaghetti
Skala och hacka lök och vitlök. Strimla sellerin. Fräs squash och vitlök i oliv-olja i en stekpanna. Fräs lök och selleri i olivolja i en gryta utan att det tar färg
Skala och skiva vitlöken i TUNNA skivor. 680 g fläskfilé 350 g selleristjälkar 3 finskivade stora champinjoner 3 finskivade vitlöksklyftor 3 msk färsk ingefära, skuren i stavar 1 medelstor gul lök vitpeppar svartpeppar rapsolja till stekning. Skölj och ansa sellerin i 5-6 mm tunna skivor. Koka upp vatten och lägg ner sellerin i omkring 1 minut. 680 g fläskfilé 350 g selleristjälkar 3 finskivade stora champinjoner 3 finskivade vitlöksklyftor 3 msk färsk ingefära, skuren i stavar 1 medelstor gul lök vitpeppar svartpeppar rapsolja till stekning
Här har biffarna fått smak av selleri, ingefära, gurkmeja, vitlök och serveras en chilikryddad tomatsås med zucchini och en citronsmakande sesamsås på tahini – och rött ris som jag tycker är särdeles gott
Jag började med att hacka schalottenlök och vitlök och fräste det lite lätt i olivoljan. Idag gick jag efter ”man tager vad man haver -principen”, och därför blev sellerin huvudingrediensen