Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Detta gör man bäst med en stavmixer eller i en matberedare
När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Den har en härligt len och söt smak, och passar väldigt bra tillsammans med tex potatis
Smaka av med salt och peppar. Servera i en skål tillsammans med små bitar av knaperstekt bacon, ringla över en skvätt olivolja (mycket sparsamt) och garnera med lite riven muskotnöt samt lite finhackad persilja
mat blir godare när man lagar det tillsammans med någon. Â Ingen ovanlig rätt men med en liten twist. Fräs de hackade grönsakerna i en gryta tillsammans med kryddorna
Koka upp vatten och blanda med i socker och vinäger. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar. Rosta hasselnötterna i en torr panna och gnugga sedan av skalen med hjälp av en handduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.