Ta ut sellerin ur ugnen och skär den i skivor. Toppa med valnötter, parmesan och tryffel. 1 rotselleri, (ca 600 g). 11 dl parmesanost, riven. Skala rotsellerin och gnid in den med 50 g smör
Blanda ner lök, (vitlök) morötter och selleri med ytterligare lite olivolja. Crème fraiche blandat med parmesanost i stället för bechamel var för mig en ljuvlig upplevelse medan Mannen konstaterade att han föredrar den "vanliga" lasagnen
Hacka lök, morot, selleri och persilja, fräs i smör. Gratinerad hummer med basilika- och parmesansmör2 port1 hummeren klick smör0,5 tomat8 basilikablad1 liten vitlöksklyfta1 dl riven parmesanostsaltBlanda ihop kryddsmöret. Kräftsoppa med västerbottensflarn 4-6 port 1 kräftpaket 1 gul lök 1 morot 75 g rotselleri persilja 3 dl vitt vin 8 dl vatten 2 fiskbuljongtärningar 2 dl creme fraiche 3 dl grädde 1 msk tomatpuré 1 knivudd sambal Tina kräftorna och ta loss kräftstjärtarna. Parmesankorg med räkor & pesto4 st3 dl grovriven parmesan200 g skalade räkor (500 g oskalade)ruccola4 msk pinjenöttercitron till garneringPestosås. 3 dl grovriven parmesan
Med svamp, potatis, selleri, vin och lamm. Serverad med en polenta med lite parmesan rivet över. Hacka upp selleri och potatis i tuggstora bitar och släng i grytan
Servera med en rejäl dos parmesan eller vegansk ost. 1Medans de rostar finhackar du löken, sellerin, moroten, chilin och vitlöken. 1Stek löken, sellerin och moroten i en gryta med lite rapsolja tills de fått färg
Riv på rikligt med pecorino eller parmesan. pecorino eller parmesan. Hacka löken, 3st vitlöksklyftor och sellerin och fräs på medelvärme i en kastrull med rikligt med olivolja i 5 min. 1,5 st själkselleri
parmesanost, riven. Servera i djupa skålar och strö lite riven parmesan över. 2 selleristjälkar, skurna i 1/2 cm tjocka bitar. Lägg i vitlök, rödlök, morötter, selleri, squash, purjolok, oregano och lagerbladet och koka försiktigt i 15 minuter. 2 selleristjälkar