Blanda i mjölken och knåda till degen. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Ska bjuda på lite bra rätter framöver men nu till en lite mer onyttig klassiker som jag slog till på att laga i morse (fast klockan redan var halv tolv på förmiddagen så kallar vi det morgon) scones
Gluten- och mjölkfria bakverk. Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och smör. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar
Tillsätt mjölken eller filmjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Finfördela matfettat med fingertopparna eller en bordskniv i mjölblandningen till en grynig massa
nyp ihop allt utom mjölk. 4 st scones. 4 dl mjöl. 1 krm salt. 2 dl mjöl ( valfri mjölsort, blanda gärnà). tillsätt mjölken sist o klicka ut 4 bröd o platta till med lite mjöl o skär ett X i varje. 4 dl mjöl. 1 krm salt. 2 dl mjöl ( valfri mjölsort, blanda gärn )
Koka upp havregryn, mjölk och salt tills det blivit en mellanfast gröt. Denna gång tillsatte jag även lite havregryn som fått koka i mjölk och justerade några andra mått lite grann och dessa scones blev magiskt goda