Finhacka under tiden vitlök, chili och koriander, riv ingefäran. Tillsätt de skalade scampiräkorna till grönsaksfräset, och stek tills de är rosa och "knorrat" ihop sig
färsk hackad koriander – hälften att koka med på slutet, resten till servering/dekoration. Eftersom jag skulle använda tigerräkor eller om de ska kallas scampi tänkte jag det kunde passa
Smaka av med salt och ta i koriandern. scampi,. Middag på 25 minuter fixar du utan problem med denna snabba och lätta maträtt med scampi och kokosmjölk. 400 g rå scampi (ASC-märkta). 1 kruka koriander, strimlad (kan uteslutas om man inte gillar koriander). 400 g rå scampi (ASC-märkta). 1 kruka koriander, strimlad (kan uteslutas om man inte gillar koriander)
Strimla salladslöken fint och klipp ner koriandern i en skål. 1 vitlöksklyfta1 msk röd currypastaOlja 400 g kokosmjölk2 st citrongräsSaltPeppar300 g scampi I pkt äggnudlar1 grönsaksbuljongtärning 1 morot3 knippor salladslök1 lime1 kruka färsk korianderOljaSaltChiliflakes Börja med att finhacka vitlöken och fräs den på låg värme med olja i en panna. 1 kruka färsk koriander
½ dl hackad koriander. Sesamräkor300 g skalade räkor2 msk rapsolja1 msk sesamolja½ dl hackad koriander1 salladslök, strimlad1 msk sesamfrönUppe t. Heta scampi~20scampi, stekta½ dl chiliolja½ strimlad chili1 lime ½ pressad saft, ½ i skivor1 vitlöksklyfta, skivad2 cm ingefära, skivadeNere t