Finhacka under tiden vitlök, chili och koriander, riv ingefäran. Tillsätt de skalade scampiräkorna till grönsaksfräset, och stek tills de är rosa och "knorrat" ihop sig
Skala och finhacka ingefäran. Men Scampi med curry- och ingefärssås samt wokade grönsaker är i alla fall ett försök att få till en ”indisk” inspirerad rätt
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Heta scampi~20scampi, stekta½ dl chiliolja½ strimlad chili1 lime ½ pressad saft, ½ i skivor1 vitlöksklyfta, skivad2 cm ingefära, skivadeNere t. 2 cm ingefära
Wontonknyten 300 g fläskkött (det blev karré för det var det ekologiska fläskkött som fanns) 300 g skalade räkor (borde vara rå scampi men nu ser ju den situationen ut som den gör och scampin kommer tyvärr inte in här längre) 4 vattenkastanjer 4 vårlökar av den långa och ytterst spinkiga sorten 2 rejäla vitlöksklyftor 1 bit ingefära 2 msk kinesisk ljus soja 1 msk sherryvinäger en skvätt sesamolja en aning salt 1 förpackning wonton-deg. Finhacka vattenkastanjerna och lökarna, riv ingefära och vitlök 3. Soppa Kycklingbuljong pak choi shiitake 100 platta risnudlar lite ingefära lite citrongräs med chili så många wontons man vill ha. 1 bit ingefära