Och den smakade faktiskt jättegott, en given kålsmak men lite annorlunda än den vanliga vitkålen. Jag har faktiskt aldrig tillagat savoykål förut så jag bestämde mig för att plockat ett (ett
För det första bytte jag ut vitkålen mot savoykål. Meningen var att jag skulle få tag i färsk mjäll vitkål men då min lokala affär ”segar” efter i säsonger jämt och ständigt (morr) tappade jag sugen på det och valde savoy istället
Cole slaw8 portioner 6 stora blad savoykål eller motsvarande mängd av annan kål. vitkål, spetskål, grönkål1 morot1 röd lök1 äpple1 dl crème fraiche4 msk majonnäs2 msk fransk dijonsenap1 tsk salt. 6 stora blad savoykål
Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål). 1 vitkålshuvud, medelstort (funkar även med spetskål eller savoykål). 800 g blandfärs 1 vitkålshuvud, medelstort (funkar även med spetskål eller savoykål) 1 gul lök Smör till stekning 1 kokt kall potatis 2 dl mjölk 1 dl ströbröd 2 ägg 6 msk Kikkoman-soja 2 msk sirap 2 msk kalvfond, koncentrerad 2 msk smält smör 1 msk farinsocker Salt Vitpeppar
½-1 litet kålhuvud, vitkål eller spetskål eller innersta delen på savoykål, tunt strimlat. ½-1 litet kålhuvud, vitkål eller spetskål eller innersta delen på savoykål, tunt strimlat
200 g vitkål. 1200 g savoykål. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 200 g vitkål 200 g rödkål 200 g savoykål 20 g rucola Apelsindressing