1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Använde dock havregrädde till savoykålen (på grund av allergi). Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
Enkel kantarellpasta med grönkål. Pommesen får sig en fin dammning av telicherrypeppar, savoykålen extra kropp av vitlöksdoftande ramslök, och lime och chilikrydda och sen så klart fempepparsåsen som får dränka allt ihop
När jag var och handlade fick jag syn på en förpackning svartkål – som är en korsning mellan grönkål och savoykål – och jag måste erkänna att jag nog aldrig ätit det tidigare, så det köpte jag hem
majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. I år började grillsäsonge mycket tidigare för oss, på långfredagen, under vår första husvagnstripp i Jämtland
Svartkål - även kallad palmkål - är en korsning mellan grönkål och savoykål. Om du inte får tag på svartkål kan du byta mot grönkål, som är närmast, både i smak och utseende
Så när jag såg det där stora fina savoykålhuvudet i affären så kände jag att det var dags. Vi stekte det tillsammans med grönkål, morötter, rödbetor och örter