Sardellcreme recept

Ceasarsallad med bacon och kyckling

Ceasarsallad med bacon och kyckling

Fredagens smarriga middag, en Ceasarsallad helt enkelt. Så här gör du min. Cesarsallad, 2p. Hacka och knaperstek ett paket bacon
Schnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Schnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Ingredienser Portioner. 4 4 skivor skinkinnanlår, skinkschnitzel eller kalvinnanlår (à ca 100 g) 1 dl vetemjöl 2 krm salt 1 krm svartpeppar 2 ägg 2 dl ströbröd smör rapsolja citronklyftor och hackad färsk persilja till servering Ansjovisdipp 1/2 rödlök 6 ansjovisfiléer (eller 1 1/2 msk sardellcrème, för 4 portioner) 1 dl gräddfil 1 dl crème fraiche 1/2 dl små kapris 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Ingredienser Portioner. 4 4 skivor skinkinnanlår, skinkschnitzel eller kalvinnanlår (à ca 100 g) 1 dl vetemjöl 2 krm salt 1 krm svartpeppar 2 ägg 2 dl ströbröd smör rapsolja citronklyftor och hackad färsk persilja till servering Ansjovisdipp 1/2 rödlök 6 ansjovisfiléer (eller 1 1/2 msk sardellcrème, för 4 portioner) 1 dl gräddfil 1 dl crème fraiche 1/2 dl små kapris 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Grön salsa - Salsa verde

Grön salsa - Salsa verde

Mixa alla ingredienser grovt i en blender eller med en stavmixer, smaka av med salt och peppar. 1 1/2 dl bladpersilja
Ceasardressad pastasallad

Ceasardressad pastasallad

Mixa samman äggulor, senap, pressad vitlök, peppar och sardellcreme. 1 msk Zeta sardellcreme. Skön söndag
Lövbiffsbörsar med pikant fyllning

Lövbiffsbörsar med pikant fyllning

5 hackade sardeller eller sardellcreme efter smak. 5 hackade sardeller eller sardellcreme efter smak. För det första så vill vi tacka allra ödmjukast för alla gratulationer och fina komplimanger som vi fick, både här och på andra ställen, på bloggens bemärkelsedag
Caesarkyckling

Caesarkyckling

Dressing. Lägg ägget i en kastrull och koka upp, sjud i en minut. Kyl ner i kallt vatten, dela och skrapa ur ägget i en hög mixerskål avsedd för stavmixer
Linguine med kapris och tomat

Linguine med kapris och tomat

Fräs med sardellcremen sista minuten. Hacka lök och vitlök och fräs dem i rikligt i olivolja utan att de tar färg i 2-3 minuter
Bönragu med savoykål och vitt vin

Bönragu med savoykål och vitt vin

Fräs vitlök, lök, morot, kål, chili och sardellcreme i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och timjan
Ceasarpaj

Ceasarpaj

2 msk sardellcreme. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, 2 dl av osten och sardellcremen. 2 msk sardellcreme. Har hittat en ny paj i min samling som är lika god som den låter
Klassisk spaghetti puttanesca

Klassisk spaghetti puttanesca

1 klyfta vitlök ca 8 körsbärstomater 1 burk Zeta Kapris små, avrunna (à 100 g) 1 burk Zeta Leccino-oliver, avrunna (à 280 g) 1 förp Zeta Körsbärstomater (à 390 g) 400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca grovt salt, till pastavattnet 2 msk Zeta Sardellcrème 4 msk färsk bladpersilja, hackad 0,5-1 krm chiliflakes Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning) salt svartpeppar