Ett fräscht och enkelt sätt att servera klassisk saltimbocca romana är med ångkokta grönsaker. Saltimboccamed ångkokt broccoli och morötterSkala och dela 6 morötter, lägg i i ångugnen med 100 % ånga i ca 30-40 minuter. Dela broccolin i några större bitar, lägg in i ångugnen när det återstår ca 15 minuter för morötternaBanka ut 1 skiva kalvinnanlår per personsalta lätt, vrid ett varv på pepparkvarnenLägg på 1 större salviablad eller ett par småLägg på en tunn skiva parma- eller serrano-skinka Fäst ihop med små trästickorVänd i vetemjölSmält en klick smör i medelhet stekpanna, tillsätt 1 msk olivoljaFräs snabbt, nån minut per sida, lägg köttet på en tallrikTillsätt 1 dl torrt vitt vin till stekpannan, koka ihop under ett par minuter tills skyn tjocknat någotLägg upp saltimboccan, häll över skyn och lägg upp grönsakerna 6 morötter
Servera med pasta om du inte är kolhydratskeptiker som jag, annars bara med sallad och grönsaker. Sedan byggde jag på receptet med vitt vin och tomat, eftersom jag tycker att dessa funkar toppen med salvia
Grillad marinerad kanin och Saltimbocca till huvudrätt följt av len Tiramisu. I byn frossade vi på pastarätter med svart tryffel och mustig sås på hare
Häll såsen över köttet och servera genast med lättkokta grönsaker, ris eller potatis. Lägg skinka och ett salviablad på varje skiva och fäst med tandpetare
Banka ut skivorna lätt med en köttklubba. Servera grönsakerna till kalkonschnitzel och sky. Lägg ½ skinkskiva och ett salviablad på varje schnitzel och fäst med tandpetare