Saftigt julbröd med pomerans
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Saftigt julbröd med pomerans

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 dl filmjölk (3% fetthalt)
  • 3 dl mörk sirap
  • 50 g smör
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1.5 msk pomerans (malen)
  • 2 tsk salt
  • 16 dl rågsikt

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 120°C varmluft (eller 160°C, om du inte har varmluftsugn) och klä två brödformar (1,5-2l) med bakplåtspapper.

    2. Smält smöret.

    3. Rör samman filmjölk, sirap, pomerans och smör. Låt stå en stund.

    4. Blanda bikarbonat, salt och rågmjöl väl. Tillsätt sedan mjölblandningen i filmjölksbunken och rör till en slät smet.

    5. Fördela smeten i formarna, men spar ca 3 cm upp till kanten.

    6. Sätt in bröden i ugnen och låt bakas först 30 min på 120°C. Höj sedan temperaturen till 150°C för att baka brödet ytterligare 40 min. (Använder du inte varmluftsugn så gäller 160°C i 70 min.)

    7. Ta ut och låt svalna något innan bröden tas ut ur formarna.

    Tips! Förvara bröden i plastpåse så håller de sig fina och saftiga flera dagar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.