Saftiga knådfria bullar Cookies and sweets
catrineyngbro
catrineyngbro

Saftiga knådfria bullar Cookies and sweets

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • INGREDIENSER
  • Antal ca 20-24 bullar
  •  
  • Deg
  • 1 1/2 tsk torrjäst
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 150 g normal saltat smör, kylskåpskallt*
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk kardemumma malen
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 9 dl + 6-7 dl vetemjöl
  •  
  • Fyllning
  • 200 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk kanel, malen
  •  
  • Topping
  • 1 !/2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • pärlsocker att sikta över

Beskrivning

    INSTRUKTIONER:
    I en stor bunke blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg.
    Tillsätt resterande 6-7 dl vetemjöl och blanda väl. Degen ska vara mjuk inte torr.
    Olja in en större bunke och lägg degen i. Plasta in ordentligt och låt vila i rumstemperatur över natten eller minst 6 timmar.
    Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
    Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjockt.
    Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred över degplattan.
    Gör ett treslag och kavla plattan jämnt.
    Skär i tunna degremsor med hjälp av en pizzaskärare.
    Snurra varje remsa runt tummen. Vrid ett varv och snurra över en remsa till.
    Lägg på plåt med lite mellanrum. Täck med en kökshandduk och låt jäsa för ca 1 timme.
    Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta.
    Under tiden koka upp strösocker och vatten till sockerlag. Ska ha en klibbig, honungsliknande konsistens.
    Pensla bullarna med sockerlag direkt från ugnen och strö över pärlsocker.
    Låt svalna på galler under en kökshandduk. Njuuuuuuut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.