Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten
Smörj en kransform som rymmer 1 1/2 l och bröa den med Pofiber eller glutenfritt ströbröd. Skär torkade aprikoser i små tärningar så att du får 1 1/2 dl, och blanda med 1 dl russin
Denna supergoda saftigafruktkaka har länge varit ett givet inslag i julfirandet i Floras familj. Den fungerar också utmärkt att ta med på vinterns utflykter, inslagen i en bit folie, kanongott till kaffet eller den varma chokladen i termos eftersom den är saftig utan att behöva värmas
Smöra och bröa en rund form, ju större desto mer smak och ju mindre desto saftigare. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna, det ska bli en slät och fin smet
Satsen räcker till två härliga kakor som blir rätt kompakta men ändå väldigt saftiga och som bara blir godare av att glömmas bort i skafferiet ett bra tag innan den äts
(Ska helst stå en vecka inpackad innan servering, för att bli saftig. Visserligen är julhelgen över men än finns det tid att baka en av livets väsentligheter - fruktkakan
Riktigt saftigt och smakrikt. Idag ska jag försöka mig på att göra en fruktkaka. Jag äter inte så jättemycket bröd, men till frukosten på morgonen vill jag nog gärna ha en macka
Rör smör och socker poröst. Tillsätt gulorna, en i sänder under kraftig omrörning. Blanda russin, suckat, apelsinskal och hackad mandel med 1 dl av mjölet och rör ner det i smeten
Det blev en sån där kompakt, saftig kaka som man bara drömmer om. Jag har länge tänkt att jag skulle baka en riktig fruktkaka med smak av alpelsin, nötter och konjak