½ lime pressad saft rivet skal. Vi fortsätter på temat solgul mat här i det Mårtenssonska köket och bjuder idag på musslor i en klargul, underbart smaskig kokossås
Häll på sherry, vin och apelsinsaft. Skölj och skrubba musslorna ordentligt. Släng trasiga musslor och de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem
Fördela detta över musslorna och pressa över saften av citronen. Lägg musslorna i en rejäl bunke med iskallt vatten, skrubba rent musslorna med en rotfruktsborste
saft av ½ citron. bort skägget från musslorna och skrubba de i rinnande kallt vatten. kastrullen från spisen och rör ner hackad koriander och citronsaft
Slå över vittvinet och citronsaften, låt putra upp. och denna fisksoppa blev till med saffran och rökta musslor samt en liten mix av kvarvarande rödspetta, pangasiusfile och räkor från frysen
För musslorna. Under tiden som potatisen tillagas putsa musslorna noggrant. Släng bort skadade musslor. Hacka ingredienserna till musslorna och hetta upp en kastrull med en matsked smör
Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt. Finhacka löken, koka upp med vitt vin, lägg i musslorna och sjud tills de öppnar sig
I dag serverar köket ett gott bröd som ni kan variera med olika sorters toppingar och till det blir det musslor som gratinerats med ett gott smör, hur gott som helst ska ni tro