Lägg ner musslorna i grytan och skaka om, med locket på, då och då under tiden musslorna ångkokas. Kontrollera första att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna om man knackar på dem
En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Klipp rikligt med persilja över och servera direkt i varma tallrikar. Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt
Varva dem med timjanen i väl rengjorda burkar med lock. Jag såg att de hade fina små tomater i affären och kom och tänka på mormors inlagda tomater som hon brukade göra
Börja med att borsta och skölja musslorna noggrant. Min fantasi skenade iväg med mig där jag stod i butiken, kunde helt klart känna doften från hav, vitt vin och fänkål
Lägg zucchinin i en form, lägg kycklingen på, lägg tomaterna på sidorna och oreganonkvistar på. 1 kg filéer 1 medelstor zucchini, skivad500 gram små tomaterFärsk oreganoOlivoljaChermoulata. 1 medelstor zucchini. 500 gram små tomater
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. Ett nät musslor kan göra dig sjuk. Servera i djupa tallrikar med gott om spad och hackad persilja
Den borde väl funka att ta hyffsade bilder med. Skiva tomaterna, hacka rödlöken och strimla kasslern. Blir perfekt att ta med på semestern till Tunisien i juli också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.