Saffransris med kycklingKrydda dina maträtter med juliga smaker. KampanjerDecemberkampanjerAlpha Plus fettsyror -15%Hud- och hårvård -20%JulbakskampanjPresenttips -15%Fyndhörnan
Värm 2 msk smör i en kastrull och sautera löken tills den blir mjuk. Blanda i saffran, ris, en nypa salt samt buljong (har ni ingen egen hemgjord buljong går det bra att ersätta med 2 kycklingbuljongtärningar upplösta i 8 dl hett vatten)
Fräs hackad gul lök i en kastrull med matfett. Tillsätt smulad saffran, ris, vatten och kycklingfond. Koka upp och låt riset sjuda under lock i ca 20 minuter
Måndag = Vegetariskt. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
Börja med att finhacka lök, skiva 3-4 vitlöksklyftor och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja (oljan ska täcka kastrullens botten)
Tahchin är en stor favorit, saffransris med kyckling toppad med zereshk. Inlägget Tahchin- Iranskt saffransris med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN