Vi är knappast först på bollen med detta recept, min man och jag. Någon har, i något sammanhang, någonstans och vid något tillfälle, skrivit något son är snarlikt det du skriver
Kombon söttochsalt är ju bara helt rätt och det bjussar de här jordnötskakorna verkligen på. Jag har kommit en bit på vägen, tar det lite sådär pö om pö, när orken och lusten finns där
110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Jag fullkomligt älskar smakkombinationen av söttochsalt. Rostade, salta nötter som möter sötman från färska dadlar, krispighet från rostade frön och en ljuv, svag ton av vanilj gör dessa små gottebitar till något alldeles extra att servera till söndagskaffet