Kondenserad, sötadmjölk finns på konservburk bland bakgrejerna. Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenserad mjölk
( eller kondenserad sötadmjölk som kokat i tre timmar ). Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen
Bred ut den karamelliserade mjölken (kolan) i pajskalet. 2 brk karamelliserad mjölk(Bild på karamelliserad mjölk hittar du HÄR). 2 brk karamelliserad mjölk(Bild på karamelliserad mjölk hittar du HÄR)
Kolasås1 förp kondenserad mjölksötad. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]
Tillsätt mjäl och mjölk alternerande emellan tills allt är tillsatt. Mitt förslag är den här med kolasås och marängtäcke, byt ut tranbär mot jordgubbar om ni känner för det
Kolasås1 förp kondenserad mjölksötad. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]
- Ha i smöret och mjölken. Ha kvar mjölken i konservburken. 100g smör2st ägg2dl socker3dl mjöl2tsk bakpulver2tsk vaniljsocker1 vaniljstång1dl mjölkKondenseradmjölk (sötad) - Smält smöret. Kondenserade mjölken ska sjuda på svag värme i ca 2-3 timmar. 1dl mjölk
Ta bort alla etiketter från burken med kondenserad mjölk. Ljuvlig saftig sockerkaka med tydlig vanlijsmak kombineras ihop med kolasås (ja dulce de leche denna gången också, receptet skulle vara enkelt) och lite krispigt chokladströssel på toppen
Knäck äggen i en bunke och blanda med mjölken. Det här receptet på American pancakes med äpple, kolasås och vaniljglass är en perfekt fika en lördag som denna
För kolasås kokar jag mina burkar i ca 1-1½ timme, för fastare kolasås (väldigt trög men fortfarande lite flytande) ca 2 timmar och för en fastare kolakonsistens som inte rinner utan är bredbar så kokar jag mina burkar i mellan 3½-4 timmar. En oöppnad burk kokad kondenserad mjölk har en hållbarhet på ca 2 månader i kylen och en burk öppnad kokad mjök på ca 2 veckor. Salty CaramelChocolate CakeBottnar270 g vetemjöl450 g strösocker135 g kakao9 g bikarbonat6 g bakpulver7 g salt90 g neutral olja265 g mjölk blandad med 20 g vit vinsvinäger285 g hett kaffe3 ägg2 tsk vaniljessensSätt ugnen på 180 grader (ej varmluft). 265 g mjölk
) år sedan, så jag kokade egen kolasås. Våra burkar med sötad kondenserad mjölk gick ut för 5 (. 10 digestivekex3 dl gräddeHallon (eller andra bär)GranatäppleKolasås. 1 tsk kakao1 dl sirap (jag tog mörk sirap samt honung, gick bra det med)1 dl socker2 dl gräddeEn stor nypa socker1 tsk vaniljsocker2 msk smörKoka ihop alla ingredienser till kolasåsen utan vaniljsockret och smöret
Annars kokar du det lätt själv genom att köpa en burk Sötad kondenserad mjölk. Lägg lite Snickersbitar i botten på kakan, ringla över lite dulce de leche (eller kolasås på tub om d inte orkar koka/köp dulce de leche) och strö över lite jordnötter
Dulce de leche blir det ju om man kokar en burk med sötad kondenserad mjölk i flera timmar. Choklad och chokladdulce de leche, eller kondenserad mjölk med smak av choklad