Bred på resterande kolasås och spritsa sedan ut frostingen över helacheesecaken. Det glömdes sen bort en tid men alldeles lagom till Fars Dag kom jag på det igen
200 g pumpa, skalad. 30 g äggula [2 st]. Pumpapuré200 g pumpa, skalad. Fyllning900 g färskost, rumstempererad 130 g strösocker [1,5 dl] 35 g farinsocker [0,5 dl] 5 g vaniljsocker [0,5 msk] 6 g kanel [1 msk] 3 g nejlika [0,5 tsk] 1 g muskot [1 krm] 150 g gräddfil, rumstempererad [1,5 dl] 165 g ägg, rumstempererade [3 st] 30 g äggula [2 st]
Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Smält vit choklad försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Fördelablandningen jämnt på botten av en springform, 23-24 cm i diameter, som du har smörat och mjölat lite lätt på kanterna och lagt ett bakplåtspapper i botten på. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Hallonkräm Blanda maizena och 25 g vatten i en liten skål. Blanda ihop hallonpurén med strösocker, 50 g vatten och limesaft i en kastrull. Koka upp och blanda i maizenablandningen och låt koka under omröring i 2-3 minuter tills du har en fin kräm. Cheesecakefyllning Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ner 1 ägg i taget samt äggulan och blanda noga, sist blandar du i smält vit choklad. Stoppa in cheesecaken i ugnen på 200 grader och sänk värmen direkt till 120 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 45-50 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter. 200 g vit choklad
I fredags var jag hemma hos min vän Matilda på kalas. RoyFares ”Sweet”. Matilda är hans mamma och en så himla söt och trevlig tjej så jag ville stanna kvar under kalaset
Glasyr. Blanda ner smöret i omgångar och tillsätt socker och kanel. Blanda ihop ordentligt. Smula ner jästen i en bunke, gärna i en hushållsassistent, värm mjölken till fingervarmt och häll över, och rör så att jästen löser sig
I lördags bjöd jag över mamma och pappa och mormor på påskfika på förmiddagen, googlade runt lite efter något gott att baka och fastnade för den här smarriga skapelsen, snickerscheesecake
Ni måste prova att göra denna om ni gillarsnickers och jordnötter. Perfekt att bjuda på som ett nyttigare alternativ till fikat, på kalas eller efterrätt
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Skolla mandel genom att koka upp vatten och mandel tills du ser att skalet på mandel börjar skrynkla sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.