Om hjortronet är det norrländska guldet så är åkerbäret den dyrbara norrländska rubinen. Och som jag har letat denna dyrgrip men det har varit lättare sagt än gjort TILLS jag besökt julmarknaden på Hängnan i Luleå under helgen- där såldes den av en man som tillverkat den själv så då passade jag på att köpa en burk
Det bästa med syltkakor är ju just sylten. Visst kan man tycka att det är överkurs att kavla syltkakor, men det är banne mig värt det lilla besväret, för kakorna blir jättegoda
Vi börjar med små söta strasskakor med sylt. Det har blivit en del bakande på sistone. Dels skulle det levereras kakor till olika evenemang i ishallen och dels har vi haft ett litet kakkalas i söndagsskolan
Glutenfria syltkakor. Glutenfria semlor. Ingen bakelse i världen slår väl en hederlig semla. Därför är det väl inte mer än rätt att det ska finnas en semla som även glutenfria fikaivrare kan njuta av, så här års
I detta receptet väljer jag som så många ggr att söta med Ica sötströ. Jag har mitt recept på hallongrottor / syltkakor som grund men mandelmjöl tenderar till att bli lite mjukt så jag adderar till både kokosmjöl och fiberhusk
Månadens sötsak hos Söta saker är favoriter och detta får bli mitt bidrag. Följande inlägg publicerade jag första gången i oktober 2011 på den numera slumrande kollektivbloggen kakjuntan
Välkomna till min söta värld. Spröda och smöriga vanilj och syltkakor. 1/2 - 1 dl florsocker (själv tog 1/2 dl för att balansera det söta i kakan med det syra i fyllningen). 1/2 - 1 dl florsocker (själv tog 1/2 dl för att balansera det söta i kakan med det syra i fyllningen)
Supergoda men något söta i mitt tycke, särskilt om en tar lite glögg till. Martin Johansson la upp ett grymt recept på syltkakor bakade med dinkel, råg och havre, något som inspirerade mig att göra en något grövre version av saffranskakorna
Ruts syltkakor 7 1⁄2 dl krusbär (röda eller gröna). Foto. Josefin Casteryd från Sött från förr. Kompott kan kanske bäst beskrivas som ett mellanting mellan sylt och kräm
Glutenfria syltkakor. Enkla att göra, fantastiskt goda och alldeles alldeles glutenfria. Fikonmarmeladen går givetvis att byta mot en annan sylt eller marmelad