Murkelsås. Oxfilé. Västerbottensoströsti. Murkelsås. Blanda potatisrivet med det smälta smöret, ägg och ost. ca 150 g oxfilé per portion. 50 g riven Västerbottensost. Låt såsen koka sakta under omrörning minst 15 minuter så den tar smak och får tjock konsistens. -Mama Skogly ♥ ca 150 g oxfilé per portion. 1 ägg 50 g riven Västerbottensost
en liten påse västerbottensost. Såsen är bara sååå ljuvligt god. Oxfilé. Blanda bacon, potatis, ost, hackad persilja och hackad salladslök med den rivna osten (lämna lite till gratineringen)
Såsen o potatismoset va det jag gjorde annorlunda. tillsätt ½ dl mjölk (kanske mer om det blir för tjockt) och tillsist hade Anders i ca ½ dl riven parmesan ost
Jag har nu gjort den här såsen hela tre gånger och den har blivit perfekt varje gång. Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote
Servera med sallad och ev sås. Avsluta med matlagningsgrädde och riven ost samt krydda med oregano. Krydda oxfilén och lägg den i en påse med grillolja över natten
ut potatisgratängen och strö över osten tio minuter innan gratängen är klar om du vill ha ost på. Servera oxfilén med såsen samt potatisgratängen och gärna en blandad grönsallad till
Värm såsen. Servera med lite rostade grönsaker eller en god sallad. Mosa potatisen och blanda ihop med smör och mjölk till lagom konsistens, rör ner ost och tryffelolja och smaka av med salt och peppar