Sås lax apelsin recept

Lax med apelsin och färska örter

Lax med apelsin och färska örter

Häll såsen över laxen och strö hackade örter över. Lägg laxen i en ugnsfast form. Skölj och riv skalet på apelsinen med ett rivjärn
Recept: Lax med apelsin, vitlök och chili

Recept: Lax med apelsin, vitlök och chili

Häll över såsen från den skålen laxen marinerats i. x Lax med apelsin, vitlök och chili. Salta laxen och lägg i skålen med det ovan
Gravad lax med blodapelsin och timjan

Gravad lax med blodapelsin och timjan

Blanda alla ingredienser i en skål och servera såsen till laxen. TIMJAN OCH BLODAPELSINGRAVADLAX MED SENAPSSÅS
Marinerad lax med muscovadosocker

Marinerad lax med muscovadosocker

Servera laxen varm tillsammans med kikärtssallad, yoghurtsås och couscous. Sås. Blanda samman yoghurt, rivet apelsinskal, apelsinsaft och mynta
Lax med chiliflakes

Lax med chiliflakes

Lägg laxen med skinnet neråt på bakplåtspapper i ugnsfast form och strö över salt och socker. Riv citrusskalen och fördela det jämnt över laxen tillsammans med chiliflakes
Gravad lax med blodapelsin och timjan

Gravad lax med blodapelsin och timjan

Blanda alla ingredienser i en skål och servera såsen till laxen. Lägg laxen och all sockerblandning i en påse och tillsätt lite blodapelsinjuice
Lax med apelsinbulgur och limesås

Lax med apelsinbulgur och limesås

Servera med lax och sås, och gärna en sallad. Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppra. Skala under tiden apelsinen, se till att det vita följer med
Lax Loranga i Omniaugn

Lax Loranga i Omniaugn

Häll såsen över fisken, och strö på osten. grädde, creme fraiche, fiskbuljongtärning, vin, apelsindryck, dill, salt, vitpeppar o seafoodkryddan
Apelsin och citronlax med grönsakspasta

Apelsin och citronlax med grönsakspasta

Lägg grönsakspastan i en djup tallrik och lägg på fisk och sås, toppa med oliver och avokado och lite rivet apelsin och/eller citronskal
Lax med Loranga!

Lax med Loranga!

Gjorde lax till middag med en annorlunda ingrediens i såsen, Loranga, apelsin dricka, väldigt gott och så här gör man till 4 pers. 4 lax filéer, helst färska1 purjolök3 dl grädde2 dl créme fraiche1/2 dl vitt vin1/2 dl Loranga el annan apelsin drickaSaltPeppar1 dl hackad dill1 tsk dijonsenap2 tsk Santa Maria sea food and fish kryddaEn matsked redning för ljus såsGör så här. Slå detta över laxen och gratinera i ca 20 minuter i 200 grader. 4 lax filéer