Häll såsen över laxen. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga laxrätt
Lägg laxen med skinnet neråt på bakplåtspapper i ugnsfast form och strö över salt och socker. Riv citrusskalen och fördela det jämnt över laxen tillsammans med chiliflakes
Servera med lax och sås, och gärna en sallad. Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppra. Skala under tiden apelsinen, se till att det vita följer med
Gjorde lax till middag med en annorlunda ingrediens i såsen, Loranga, apelsin dricka, väldigt gott och så här gör man till 4 pers. 4 lax filéer, helst färska1 purjolök3 dl grädde2 dl créme fraiche1/2 dl vitt vin1/2 dl Loranga el annan apelsin drickaSaltPeppar1 dl hackad dill1 tsk dijonsenap2 tsk Santa Maria sea food and fish kryddaEn matsked redning för ljus såsGör så här. Slå detta över laxen och gratinera i ca 20 minuter i 200 grader. 4 lax filéer