Skala rödbetor och morötterna. Borsjtj är en klassisk rysk rödebtssallad som är enkel att göra. Riv eller strimla alla grönsakerna, utom en av rödbetorna
0,5 kg färska rödbetor. 0,5 kg färska rödbetor 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 st rödlökar 2 st morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsakbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 st vitlöksklyftor 3-4 st kvistar färsk timjan 3 st lagerblad salt och peppar smör eller olivolja till stekning Bladpersilja och gräddfil till garnering
Köttfärs på ryskt sätt med rödbetor och gurka är gott att servera som vickning. RYSK FÄRSPANNA. 2 dl hackade inlagda rödbetor. Blanda i purjolök, rödbetor, gurka, buljongtärning, salt och peppar och låt alltsammans steka på svag värme ca 10 minuter. 2 dl hackade inlagda rödbetor
Hacka gurkan och rödbetorna var för sig och lägg upp i skålar. Idag får du recept på en rätt som kallas för rysk köttfärs, en bra vardagsrätt som smakar gott
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Lägg nu i de sista rivna rödbetorna och droppa ner vinägern. Tänk på att vara försiktig med skalet när du ska rödbetor, skadas skalet det minsta så sipprar den röda saften ut i kokvattnet
Riv morot, rödbetor och potatis på grova sidan av rivjärnet. “Selyodka pod shuboy” betyder “sill under pälstäcke” och är kallad efter en rysk pälskappa som värmer under vintern
Grovriv alla grönsakerna, utom en av rödbetorna, eller skär grönsakerna i tunna, korta strimlor. 6 råa rödbetor. 11 krm peppar (efter smak)1 Skala rödbetor, lök och morot, ansa vitkålen