Ryggbiff med ädelostsås. Var så sugen på en rejäl biff och mustigt rödvin denna fredag, vilken tur att jag då kikade in på Coop Extra som hade en liten skylt med 199 kr varje fredag för ryggbiff och entrecote, närproducerat och allt. 1/2 dl sherry. 1 köttbuljongtärning 1/2 dl sherry
500 g ryggbiff. 2 msk kinesiskt risvin eller sake eller torr sherry. -Mama Skogly ♥ 500 g ryggbiff. 2 msk kinesiskt risvin eller sake eller torr sherry
270 g champinjoner400 g ryggbiff, sjömansbiff, lövbiff, eller annat oxkött1 (väldigt) liten solovitlök200 g avrunnen bambuskott2 msk oxfond4 msk mörk sojasås2 msk ostronsås1 dl sherry (jag tog madeira)4 dl vatten2 msk maizena mörk redningSkiva champinjoner och skär sedan i strimlor (så det blir typ som bambuskotten). 400 g ryggbiff. 1 dl sherry
Då är det perfekt att köpa sig några bitar ryggbiff, göra klyftisar och svänga ihop en schysst sås. Fredagssås med ädelost4 dl creme fraiche1 köttbuljongtärning1/2 dl sherry4 msk grönmögelost eller gorgonzolakörvel (ca 1 tsk)persilja (ca 1/2 msk)S&PGör så här. 1/2 dl sherry
Blodig ryggbiff med kappa, aubergine och potatiskaka samt rödvinsskyIngredienser, 4 pers4 fina ryggbiffar med kappa, hängmörade1 stor aubergine6 potatisar1 rödlökEkoligiskt smör1 dl gräddeLite sherry1 ost med kraftig smak (på bilden en lokal schweizisk handgjord hårdost)1 charlottenlök eller 1/2 gul lök1 vitlök4 dl rödvin1 persiljekvist1 lagerblad4 vitpepparkorn6 rutor mörk choklad, osötad1 rödbetaBjörnbär att dekorera medGör så här. Lägg aubergineskivorna i en panna, salta och luta pannan mot underlaget, räcker en kvart* Krama ur aubergineskivorna, stek dem snabbt på hög värme så de får lite färg* Riv osten* Varva potatis, rödlök och aubergine i en gratängform med riven ost, litet stänk av sherry och lite grädde* Lägg auberginer överst, de blir som små svarta dödskallar på toppen av gratängen* Skala rödbetan noga och tvätta ordentligt, skär i skivor och koka den sen i vatten och grönsaksbuljong ca 20 min* Sätt in i ugnen, grädda ca 20-30 minuter tills den fått fin färg* Under tiden, skär löken och vitlöken i stora klyftor, fräs i smör tills den fått lite färg* Häll på rödvin och persiljekvist samt pepparkorn och lagerblad, koka ned vinet till cirka hälften* Rör ned chokladen tills den smält, häll i lite köttfond (jag använde hemkokt som jag fryser in)* Tag av från värmen och red av med smörklickar, salta. 4 fina ryggbiffar med kappa, hängmörade
I huset i Vare serverades det en god ryggbiff, men potatisgratäng, fetaostsallad och smörstekta champinjoner tillsammans med ett fantastiskt fylligt och rött vin