Ryggbiff fransyska recept

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch8 hg nötkött av fin kvallitet, fransyska, rostbiff, utskuren ryggbiff eller lövbiff2 stora gula lökar5 vitlöksklyftor1 stor eller två mindre röda pepparfrukter2-3 msk olja½ dl tomatpuré1 rågad tsk hel kummin6-7 deciliter köttbuljong2-3 paprikor av olika färger1 msk milt paprikapulver6-8 medelstora potatisar av mjölig sort100 g rotselleri3 tomaterSaltVitpepparGör så här

Ungersk gulasch

utskuren ryggbiff eller lövbiff. fransyska. Skär köttet i munsbitstora tärningar, hacka löken grovt samt skiva vitlök och pepparfrukterna
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Låt koka under lock på svag värme (ryggbiff eller rostbiff ca 5 min, innanlår eller fransyska ca 20 min) eller låt det puttra längre tid om du vill ha köttet mörare
Grasak- Ärtsoppa från Balkan

Grasak- Ärtsoppa från Balkan

6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan
Marinerad grillad biff

Marinerad grillad biff

Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka direkt men marinera gärna en stund medan du förbereder tillbehör och tänder grillen

Recept och inspiration

4 Ryggbiff. 10 Fransyska. 8 Fransyska. 4 Ryggbiff. På den nya sidan är tanken att du ska få recept och inspiration att laga mat med delar från hela djuret
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram högrev , nötkött, ex fransyska eller ryggbiff 2 msk olja 1 odefinierad salt 2 st gul lök(ar) 2 st röda paprikor 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 tsk spiskummin 3 msk tomatpuré 1 odefinierad cayennepeppar 1 l vatten 2 tärning(ar) oxbuljong 4 st potatis(ar) 4 skiva(or) grovt bröd 1 odefinierad peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal

Intervju med Niclas Montelius

Som huvudrätt grillar jag en ryggbiff från Heritage Angus(Kanada) tillsammans med ugnsrostade rotfrukter
Marinerad fransyska

Marinerad fransyska

Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka. Segare kött som innanlår, rostbiff, fransyska eller lövbiff marinerar skivat eller tärnat (till spett) du över natten eller längre i kyl
GULASCH SOPPA

GULASCH SOPPA

4 pers400 g nötkött, tex fransyska eller ryggbiff2 msk oljasalt, peppar2 gula lökar2 röda paprikor2 vitlöksklyftor1 tsk spiskummin3 msk tomatpurécayennepeppar1 l vatten2 tärningar oxbuljong4 potatisarGÖR SÅ HÄR. 400 g nötkött, tex fransyska eller ryggbiff
Älgfärsbiff m. Rödvinssås och Rotfrukter

Älgfärsbiff m. Rödvinssås och Rotfrukter

Efter vår resa till Norrland där vi bland annat gjorde en het fransyska på en ryggbiff av älgkalv, så tog vi med oss lite älgfärs och annat smått och gott neråt landet igen
Biff Stroganoff på ryska

Biff Stroganoff på ryska

350 gram oxfilé, ryggbiff, rostbiff, innanlår eller fransyska. 350 gram oxfilé, ryggbiff, rostbiff, innanlår eller fransyska
Biff stroganoff

Biff stroganoff

Gör man den på ryggbiff, är rätten klar på mindre än en 30 minuter. 400-500 g ryggbiff, rostbiff eller fransyska. Med ryggbiff räcker 5 minuter, likaså för rostbiff. Fransyska kräver ca 30 minuter. 400-500 g ryggbiff, rostbiff eller fransyska

Kavurma (långkokt kött)

Det är bra om man smakar av ibland, om man använder en finare bit som entrecot eller ryggbiff kanske man inte behöver tillsätta nytt vatten, utan det kanske räcker med det vätska som köttet själv avger

Biff Stroganoff

Efterstek under lock på svag värme , ryggbiff eller rostbiff ca 5 minuter, innanlår eller fransyska ca 20 minuter

Älggulasch

Ta gärna ryggbiff eller fransyska. 1. Skär köttet i bitar i centimeterstora kuber. Skala och hacka de gula lökarna och paprikorna ganska grovt
Biff stroganoff

Biff stroganoff

 "Krydda" i mycket matlagning400-500 g benfritt Nötkött (ryggbiff, rostbiff, innanlår eller fransyska. Låt grytan puttra under lock en stund (ryggbiff eller rostbiff ca 5 min, innanlår eller fransyska ca 20 min), på ganska svag värme. suveränt tillbehör 400-500 g benfritt Nötkött (ryggbiff, rostbiff, innanlår eller fransyska