Jag älskar soppor och vill gärna testa lite olika och eftersom jag är helt tokig i rotselleri, både i gratäng och slaw, så ville jag prova att göra rotsellerisoppa också
2 st grönsaksbuljongtärningar/ motsvarande mängd fond. Tillsätt buljong och vatten, koka tills allt är mjukt, ca 20 min. 2 st grönsaksbuljongtärningar/ motsvarande mängd fond
Tillsätt buljong och vatten och koka upp. 1 tärning kycklingbuljong. 5 dl torrt vitt vin 1 tärning kycklingbuljong eller grönsaksbuljong 8 dl vatten 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar 1 tsk finhackad färsk timjan 50 g ädelost Till servering surdegsbröd
Rotsellerisopparotsellericharlottenlökbuljong/fond (kyckling, grönsak)vinägerinlagd dragonmatlagningsgräddecitronsalt och pepparSkala och skär rotsellerin i cm-stora kuber
Koka upp vatten och smält i fonden/buljongen. Blomkål- och rotsellerisoppa3-4 port200 g blomkål200 g rotselleri3 potatisar, Asterix1 hel vitlöktimjanolivoljaörtsaltsvartpeppar (ev svartpeppar/citron)1 liter vatten1-2 puckar grönsaksfond (alt grönsaksbuljong)1/2 pressad citron2 1/2 dl havregräddeTvätta och ansa blomkålen och potatisen
2 grönsaksbuljongtärningar. Dela blomkålen till mindre buketter och ha i kastrullen, ha i vatten och buljong och koka tills grönsakerna har blivit mjuka, ca 15-20min. 2 grönsaksbuljongtärningar 3 dl vispgrädde
Jag hade helt enkelt tänkt blanda kycklingbuljong och grädde och dricka ur kopp men sen kände jag att det fanns ju grönsaker att tillgå, något mer kunde jag ju anstränga mig
Jag kokar knappt längre soppor i kastrull utan ugnsbakar alltid råvarorna först och mixar sedan med buljong, kokosmjölk eller vad jag nu väljer att ha för vätska för soppan