Jag älskar soppor och vill gärna testa lite olika och eftersom jag är helt tokig i rotselleri, både i gratäng och slaw, så ville jag prova att göra rotsellerisoppa också
Skala rotselleri och potatis, skär i mindre bitar, skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp smör och olivolja i en rejäl kastrull, fräs grönsakerna under omrörning tills de fått lite färg
Skär bort skalet på rotsellerin och tärna i ganska stora tärningar, stek dessa hastigt i smöret. Häll över i en kastrull tillsammans med fond, vatten och sherry
Skala sellerin och skär i grova bitar. Skala och grovhacka löken. Hetta upp oljan i en stor kastrull, fräs selleri och lök 3-4 minuter tills löken är mjuk
Butternut- och rotsellerisoppamånga portioner1 butternut (ca 600-700 g)1 rotselleri (ca 400 g)ev ett par vitlöksklyftor olivoljatimjansalt1,5 l vatten/grönsaksbuljongdillev Smetana Skala pumpan och rotsellerin
Jag valde rotsellerisoppa med persiljeskum. Lämpligt nog hade det slutat regna tills lördagskvällen, så det gjorde vår barrunda lite enklare, men allra först åt vi middag på Fallon & Byrne
Rotsellerisopparotsellericharlottenlökbuljong/fond (kyckling, grönsak)vinägerinlagd dragonmatlagningsgräddecitronsalt och pepparSkala och skär rotsellerin i cm-stora kuber
N. u. ä. r. m. i. n. j. ö. l. k. f. a. d. e. t. o. c. v. J. g. h. p. s. å. A. y. D. b. U. x. E. -. K. q. R. V. ,. M. 4. 6. 1. (. 5. 0. ). 2. ½. G. F. T. H. L. S. &. /. 3. z. B. I. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.