Rotsaker vin recept

Rostade rotsaker med chèvre

Rostade rotsaker med chèvre

Rotsaker som rostas i ugnen får en fantastisk smak – både mild och koncentrerad. Lägg på löken och rosta rotsakerna i ytterligare 20 – 30 minuter
Soppa med falukorv och rotsaker

Soppa med falukorv och rotsaker

1,5 dl vitt vin. 1,5 dl vitt vin. "Den här soppan är perfekt för barnfamiljen. Soppan blir också otroligt god om du byter ut makaronerna och falukorven mot en het chorizo
Skinkgryta med rotsaker

Skinkgryta med rotsaker

Slå på vatten, vin samt koncentrerad oxfond och lägg ner lagerbladen. 2 dl vitt vin. 1 stor gul lök. 2 vitlöksklyftor
Ugnsstekt lax och rostade rotsaker

Ugnsstekt lax och rostade rotsaker

Man kan ta vilka rotsaker man vill. Skala rotsakerna och skär i avlånga bitar. Låt gå bredvid rotsakerna de sista 20-25 minuterna (beror också på laxens tjocklek)
Fisksoppa med rotsaker och pepparrot

Fisksoppa med rotsaker och pepparrot

Tillsätt fiskfond, vatten, vin och grädde. 2 dl vitt matlagningsvin. Jag hade inget vin hemma utan tog 8 dl vatten och nån matsked vit balsamvinäger för lite syra. 2 dl vitt matlagningsvin
Skinkstek med rotsaker

Skinkstek med rotsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st skinkstek , på minst 1 kg, gärna med svål 4 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 2 tsk rosmarin 1 st Citron , pressad 1 dl vin , vitt eller vatten 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Rotsaker 4 st potatis(ar) , stora 2 st morötter 200 gram selleri 200 gram palsternacka 200 gram kålrot 8 st Schalottenlök(ar) , eller steklökar 4 st tomat(er) 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Köp receptet
Marinerat oxlägg med rotsaker

Marinerat oxlägg med rotsaker

Servera med de grovt stompade rotsakerna och bröd. 2½ dl rött vin. Lägg köttet i ett lågt fat och slå över marinaden