Kimchin var färdig på burk, riset skulle kokas, gurkan marineras och köttet stekas. I kväll lagade jag Koreansk Rostbiff med Kimchi och sesammarinerad gurka
Kimchin var färdig på burk, riset skulle kokas, gurkan marineras och köttet stekas. I kväll lagade jag Koreansk Rostbiff med Kimchi och sesammarinerad gurka
Koka riset enligt anvisning. Servera med salladen och riset. ris. Martina Ca 468 kcal/port med ris Ca 244 kcal/port utan ris Sallad. ca 86 kcal/port 4 port 500 g rostbiff 2 tsk smör 100 g strimlad vitkål 2 paprikor i valfri fär i mindre bitar 2 gula lökar hackad 3 dl vatten 1,5 msk oxfond 1/2 dl chilisås 1 dl matlagningsgrädde 15% 1 tsk vetemjöl+ lita vatten till redning salt grovmalen svartpeppar 3 dl okokt ris Gör så här. 500 g rostbiff. 3 dl okokt ris
På vår tallrik fick grytan sällskap av olika tillbehör, vi hade skivade råa morötter och blomkål som marinerades i citronrapsolja och några droppar lime, en kall myntasås och ris som kokts tillsammans med kardemummakapslar och gurkmeja och sedan blandats med russin
Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även med rostbiff eller annat ”biffkött”. Garnera med strimlad purjo eller salladslök och servera med ris och eventuellt broccoli
Servera med ris och sallad. Låt koka under lock på svag värme (ryggbiff eller rostbiff ca 5 min, innanlår eller fransyska ca 20 min) eller låt det puttra längre tid om du vill ha köttet mörare
rostbiff. ris eller potatis. Sjud sparris, broccoli och minimorötter i saltat vatten. Lägg upp i ordning rödvinssky, kött, rumstempererad bearnaisesås, sparris, räkor och överst på toppen persilja
Servera med ris eller potatis. 800 g rostbiff. Skär köttet i munsbitar, krydda med salt och peppar. Stek på hög värme, köttet ska inte genomstekas bara få färg