Härlig rostbiff som passar perfekt till exempelvis potatisgratäng. 1 bit innanlår. Sätt i en termometer i mitten av köttet och ställ in i ugnen på 125 grader. Share 1 bit innanlår
Stek köttet på båda sidor i hälften av smöret. Skiva löken och bryn den lätt i resten av smöret. Då kan man antingen göra den helt färdig eller avbryta kokningen när rätten är knappt färdig
Blanda i crème fraiche och låt grytan bli varm, smaka eventuellt av med citron. Låt koka under lock på svag värme (ryggbiff eller rostbiff ca 5 min, innanlår eller fransyska ca 20 min) eller låt det puttra längre tid om du vill ha köttet mörare
Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Slå lite av såsen över och servera. rostbiff, fransyska och innanlår 75 grader. Ta av grytan från värmen och låt stå i 20 minuter att svalna utan lock
gärna rostbiff eller innanlår. Ta grytan av värmen och pudra över vetemjölet, smula i buljongtärningarna, rör i tomatpurén, grädden, crème fraiche och vattnet
Dovhjortsfilé, eller annat fint viltkött såsom ytterfilé, innanlår, rostbiff. I början av september börjar Dovhjortsjakten i Skåne och jag lyckades snubbla in på ett bananskal i år, bjuden av bästa polaren till hans släkt
Jag kommer att länka alla styckningsdetaljer till recept men tiden räcker inte till, så jag börjar med att lägga upp dessa fina bilder, som jag fått låna av Madeleine Landley och Landleys Kök, och fyller på allteftersom vi lagar oss igenom djuren