Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Grön sparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötter och paradiset är nära. Smör. Lägg upp och servera med brynt smör och rostade pinjenötter
Vispat brynt smör. Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt
Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans med rostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
800 g flankstek 12 morötter, gärna olika färger 2 bananschalottenlökar 4 msk rödvinsvinäger 1 kruka färsk bladpersilja 2 krukor dragon 50 g babyspenat 100 g smör, att bryna smör, till stekning olja, till stekning salt peppar
Vispat brynt smör. Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt
Mandelkaka med brynt smör, citron och vallmo. Mandelkaka med brynt smör, citron och vallmo. Bryn smöret i en kastrull tills det börjar mörkna och lukta nötigt
Smält smör. Pensla äpplena med lite smält smör och grilla dem 4-5 min på varje sida, tills de mjuknat. Rosta mandelflagorna i en torr stekpanna tills de får färg