Skölj, skala och skär grönsaker och rotfrukter i grova bitar. Vänd om ordentligt i formen så att både grönsaker, rotfrukter och lök får ta smak av olivolja och kryddor
Servera med dipgrejor som krispiga grönsaksstavar, fröknäcke eller rostaderotfrukter. Till exempel rostade nötter, knaprigt bacon, strimlad salladslök, strimlade soltorkade tomater eller oliver
Jag försöker ha rotfrukter, färdiga i kylen för just sådana här tillfällen. ugnsbakad butternut squash (skuren och rostad på 200 grader i ca 30 minuter
1 liten Butternut squash. Börja med att rosta pumpa och morot i ugnen. Skär dem i små bitar, och ställ in dem i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (eller tills de fått önskad färg)
½ squash. Rostaderotfrukter har jag nog ätit minst en gång varje vecka. Och tur att lillpysen inte blir prickig av chiliflingor, för kombinationen rostade grönsaker och chiliflingor har blivit en stor favorit