Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Rostaderotfrukter. Dela rotfrukteroch lök i grova bitar. Blanda honung, soja, ingefära och olja. Strö på flingsalt och färsk timjan på rotfrukterna vid servering
Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans med rostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Häromdagen hittade jag på ett alldeles nytt recept med sådant som fanns i kylen och det blev rostaderotfrukteroch fänkål med en glaze på blodapelsin och honung
Dela squashen på längden, ta ur kärnor och så mycket av de fibrösa trådarna du orkar med. En härlig kavalkad av gyllenbrunt, knalloranget och brandgult
Skala och skär kålrot, potatis, morot och rödlök i bitar. Dela squashen i lika stora bitar. Lägg allt i en bakplåtspappersklädd långpanna och häll över olivoljan
Sen tycker jag också att det är underbart med rotfrukter denna tid på året eftersom det gynnar miljön så otroligt mycket att äta säsongsbaserat och dessutom är det ju billigt
Kände att det var ett tag sen jag hade rostaderotfrukter, vilket är så gott. Lägg alla grönsakerna i en skål, blanda halva kokosfettet med senap, vinäger, grönsaksfonden och grillkryddan i en kopp, Sen blanda i mixen med grönsakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.