Här kommer tips på marinad, vitlökssmör och goda tillbehör medrostaderotfrukter och grönsaker. När rotfrukter och grönsaker är klara i ugnen, plocka bort de torra timjankvistarna och servera till köttet
Vi brukar servera teryakilax medrostaderotfrukter eller het couscous och rosa sås, men det passar lika bra att servera den med jasminris, wokgrönsaker och en extra sats av glazen som sås
Rostaderotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. broccolibollar fyllda med parmesanos som serveras med ugnsstekta grönsaker och yogurtsås
Kyckling och rostade grönsaker. Tillsätt en påse wokgrönsaker eller skär egna (paprika, lök, broccoli, bambuskott, vattenkrasse, morot osv) tillsammans med en burk kokosmjölk, chili, sweetchilisås, soya, currypasta och eventuellt ingefära
En snabbare variant på dipsås är färdig sweetchilisås eller tjock yoghurt (soja eller vanlig för alla som inte äter veganskt) blandad med mango chutney
Rostaderotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Hacka broccolin med en kniv eller mixa buketterna några sekunder i en matberedare