En riktig husmansklassiker, som jag här serverar med ugnsrostaderotfrukter och senapskräm. En riktig husmansklassiker, som jag här serverar med ugnsrostaderotfrukter och senapskräm
Pressa rotfrukterna genom en potatispress och klicka i smöret. 1 tsk kapris. Goda vänner på besök i lördags, planeringskväll inför vår resa till London i påsk
Rostbiff av lamm, tryfferad potatismos, ugnsrostaderotfrukter samt en rostad vitlökssås. Här står jag och håller på med emulsionen (alltså, majonäs helt enkelt), smaksatt med vitlök, kapris, citron och parmesanost
Hösten betyder rotfrukter och det äter vi med stor glädje. Tapenade (svart, gör på samma sätt men använd kalamataoliver, addera lite kapris eller ansjovis istället för basilika, recept kommer inom kort)
Skala potatisen och rotfrukterna och skär dem i tärningar eller i klyftor. Blanda nötfärsen med löken, 1 ägg, 3 msk kapris, 1 msk kaprisspad, 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Ta ut rotfrukterna de sista 15 minuterna och gör plats för biffarna. 1 msk kaprisspad. 3 msk kapris
Champagne eller Crémant d'Alsace eller Crémant de Bourgogne--HUVUDRÄTTERRyggbiff med chevresmör och rostaderotfrukterRotfrukter efter smak och tillgänglighet
Rostaderotfrukter eller pasta. Tillsätt kapris och reducera till hälften. Vi åt med rostaderotfrukter (potatis, morötter, rödbetor och vitlök) vilket rekommenderas
Skala och klyfta rotfrukter och rödlök. Blanda oliver, basilika, kapris och olivolja till en salsa. Vänd runt spenat och tomater med de varma rotfrukterna
För att balansera upp deras sötma blandar vi dem med pikant kapris, brynt smör och rostade sesamfrön och serverar tillsammans med saftig lax som stekts med citronskal och -saft