Skölj av pumpakärnorna och lägg i en ugnssäker form. Skölj pumpakärnorna med vatten och rensa bort allt pumpakött Lägg kärnorna i en skål, tillsätt rikligt med ljummet vatten, 1 msk äppelcidervinäger och 1 tsk salt. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter men titta till och rör om ofta så du får kärnorna rostade så som du vill ha dom
De (muscat)pumpafrön jag inte tänker odla rostade jag, vilket är så gott. Så här i underbara pumpatider har jag helt kunnat avnjuta egenodlade pumpor i flera former och färger
), halverade körsbärstomater, gurkbitar och så rostadepumpakärnor. Jag rostade dem på hög värme och skakade pannan regelbundet för att de inte skulle brännas
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene yta. Skiva frukt, lök, avokado och lägg upp alltsammans i en skål, klicka över hummus och strö över pumpakärnorna - mums