Rostade mandelflarn. Konfiterad fläsksida 800 g rimmad fläsksida (hel bit) några kvistar rosmarin några kvistar timjan 3-5 dl rapsolja (bladspenat att lägga i botten av tallriken vid servering) Smörbakad rotselleri 100-200 g smör en stor rotselleri Rostad spetskål ett lite mindre spetskålshuvud. 0,5 dl olivolja salt svartpeppar muscavadosirap (eller annan vanlig sirap) en klyfta citron Picklat äpple 1 svenskt sött rött äpple 2 "blommor" stjärnanis 3 dl vatten 1 dl strösocker 0,75 dl ättika (12%) Rostade mandelflarn 0,5 dl mandelflarnGör så här
När squashen är mjuk, rör i bönorna och timjan. Kanske fick jag till koktiden rätt, kanske var det såsen på röd rostad paprika och de knapriga mandlarna som gjorde jobbet
sötmandlar. Rostade nötter att toppa rätter med är alltid lika gott och eftersom det kändes som det fattades något rött på tallriken slängde vi även i lite lysande röd spetspaprika
Rostade kan de serveras som snacks (se kikärtor). Om man har kummin, timjan, mejram, kyndel, fänkål eller anis i kokvattnet, då motverkar man gasbildning
Och i Romescossåsen använde jag inte mandel, utan ersatte med rostade solroskärnor. 1 msk finhackad timjan. 50 g rostade mandelbitar (det finns färdiga att köpa i påse). saft av 1 citron 1 msk finhackad timjan. 2 vitlöksklyftor 50 g rostade mandelbitar (det finns färdiga att köpa i påse)
12 msk färsk finhackad timjan. 11/2 dl rostade mandelflisorRiv zucchinin och strö över salt. 1Riv lök och vitlök och blanda med zucchini, timjan, ägg, parmesan, vetemjöl och ströbröd