lite flingsalt. Servera med confiterade tomater, färska tomater, rostademandlar och linsskyn. Linserna i den reducerade buljongen skapar kraft i rätten och mandlarna ger en fin brytning till allt det mjuka
På bilden finns hassel- och cashewnötter, samt mandel och skalade sesamfrön, som fått rosta i en torr stekpanna och sen blandats med lite chili, några droppar rypsolja samt flingsalt
Strö eventuellt över en nypa flingsalt. UGN 225°NÖDVÄNDIGHETEREtt blomkålshuvud1 dl mandelspån1 näve basilika2 tsk dijonsenap4-5 tsk citronoljaEn nypa flingsalt GÖR SÅ HÄRDela blomkålen i små buketter och rosta dem gyllene i ugnen på en oljad plåt
Fördela ruccola och den rostade sötpotatisen på brödskivorna och lägg över svampfräset. Toppa med hackade mandlar och smulad fetaost samt pocherade ägg
Har ätit extrema mängder rostademandlar på sista tiden så det naturliga steget var nu att prova att göra ett nötsmör av dem och herre min je vad jag är glad över det