Rostade mandlar flingsalt recept

Rostad mandel med rökt chili

Rostad mandel med rökt chili

Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak. Flingsalt. Skålla och skala mandeln (30-40 sekunder i kokande vatten brukar räcka)
Rostade mandlar

Rostade mandlar

Lägg mandlarna i en skål med så mycket vatten det täcker mandlarna. Sila bort vattnet och lägg mandlarna på en plåt med bakplåtspapper
Gruyerefyllda dadlar med rostad mandel

Gruyerefyllda dadlar med rostad mandel

1 tsk Honung flytande 2 krm flingsalt 16 st färska dadlar 150 gram gruyère Köp receptet. Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 0,1 dl sötmandel , 16 st
ROSTADE NÖTTER

ROSTADE NÖTTER

På bilden finns hassel- och cashewnötter, samt mandel och skalade sesamfrön, som fått rosta i en torr stekpanna och sen blandats med lite chili, några droppar rypsolja samt flingsalt
ROSTAD BLOMKÅLSSALLAD

ROSTAD BLOMKÅLSSALLAD

Strö eventuellt över en nypa flingsalt.  UGN 225°NÖDVÄNDIGHETEREtt blomkålshuvud1 dl mandelspån1 näve basilika2 tsk dijonsenap4-5 tsk citronoljaEn nypa flingsalt GÖR SÅ HÄRDela blomkålen i små buketter och rosta dem gyllene i ugnen på en oljad plåt
Rostade nötter till glögg

Rostade nötter till glögg

salt, gärna flingsalt. Rostade nötter till glögg är en annan klassiker och det finns verkligen en uppsjö av recept på detta på nätet
Chilisöt mandel till "revanschmiddagen"

Chilisöt mandel till "revanschmiddagen"

Chilirostademandlar. Rostade och smaksatta nötter är världens enklaste och snabbaste snacks som dessutom går att variera i evigheters evighet
Rostade nötter

Rostade nötter

Du kan också ta mandlar, hasselnötter, pekannötter, pistagenötter, macadamianötter, pinjenötter eller solrosfrön efter tycke
Rostat Mandelsmör

Rostat Mandelsmör

Har ätit extrema mängder rostademandlar på sista tiden så det naturliga steget var nu att prova att göra ett nötsmör av dem och herre min je vad jag är glad över det