Jag tar salta jordnötter för jag gillar sött och salt tillsammans, och även lite Dumlekolor i. Som tilltuggtillglöggen hade jag gjort lite snittar, typ
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltuggtillglöggen
Och helst rostade, sådär knaprigt goda. Jag är tokig i nötter. Ställ åt sidan och lägg ner nötterna. Häll av vattnet och lägg ut nötterna på bakplåtsklädd plåt
När grönsakerna svalnat till rumstemperatur häller du över lite av kapris- och russindressingen och vänder runt tillsammans med en del av makadamianötterna och lite av örterna
-) och sedan åkte de i frysen, härligt att hitta igen när man ska få till någon snabbmiddag. Lägg alla grönsakerna i en kastrull, tippa i buljong eller vatten+tärning och koka ihop tills allt är mjukt
Rosta mandel och nötter i en torr varm panna. Vänd ner mandel och nötter, låt koka 1-2 min tills det blir simmigt. 3⁄4 dl hasselnötter. 1⁄2 dl valnötter. 3⁄4 dl cashewnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.