Lite lagom efterrättPer person. 1 äpple1 msk russinnågra kaplsar kardemumma mortladyoghurt av turkisk karaktärhonung1 tsk pumpafröHacka äpple och stek i lite smör ringla lite honung över och kardemumma
Klyfta äpplena och behåll skalet på. Smält en klick smör i en kastrull och stek äpplena ca. Skiva karrén tunt och lägg upp med potatisen, äpplena, bbq-såsen och rödlöken
Rostade mandelflarn. På toppen hamnar flarn av rostad mandel och picklade svenska äpplen. 0,5 dl olivolja salt svartpeppar muscavadosirap (eller annan vanlig sirap) en klyfta citron Picklat äpple 1 svenskt sött rött äpple 2 "blommor" stjärnanis 3 dl vatten 1 dl strösocker 0,75 dl ättika (12%) Rostade mandelflarn 0,5 dl mandelflarnGör så här
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
Göteborgsdiset trycker mot fönstrets glas och den mjälla röken från husens kakelugnsskorsstenar stiger långsamt med ett värmande intryck mot den grå och kalla skyn