Kläm de rostade vitlöksklyftorna ner i creme fraichen, salta och peppra efter smak och blanda. Här kommer recept på en god vegetarisk soppa till meatfree monday
Det här är en riktigt matig och mäktig soppa som ska vara tjock i konstistensen… Det är så klart en smaksak men jag gillar den tjock, krämig och med lite textur
Rotfruktssoppa (8 portioner)    1 bit purjo lök (ca 150 g) 3 palsternackor (ca 400 g) 5 potatisar (ca 500 g) lite rapsolja 1,5 liter grönsaksbuljong 2 dl matlagningsgrädde 1 msk pressad citron  salt och peppar Skala och strimla purjolöken. 0,5 dl rostade solroskärnor 0,5 dl rostade pumpafrön salt Rosta under tiden soppan sjuder frön och kärnor i en torr het stekpanna. 0,5 dl rostade solroskärnor. 0,5 dl rostade pumpafrön
Nästan alla soppor består ju av billiga råvaror, så även den här rotfruktssoppan. Rostadrotfruktssoppa med fetaost(ca 3 port)250 g palsternacka250 g morot200 g potatis1 gul lökCa 1/2 tsk torkad timjan (eller några färska timjankvistar)Flingsalt, svartpepparOlivolja6 dl grönsaksbuljong150 g fetaostSätt ugnen på 225 grader