Riv vitlöken och blanda med några matskedar olja. Det här är en av de godaste såser/krämer man kan servera till kött eller fisk – den libanesiska vitlökskrämen
Fräs lök och rotfrukter i en stor kastrull med lite olja i några minuter. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp på nytt
Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 1 1/2 msk olivolja 4 potatisar (4 st motsvarar ca 350 g) 2 morötter 1 palsternacka 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g) 3 grönsaksbuljongtärningar 12 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 krossade tomater (à ca 400 g) 1 burk vita bönor i tomatsås (à 400 g) salt och peppar 2 msk pesto Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg rotfrukter, lök, vitlök och peppar i en ugnsform med timjan, ringla olja över. Tillsätt crème fraiche, mixa till en skummig soppa med stavmixer, späd med mer vatten om konsistensen blir för tjock
Här kommer dagens snabba soppa med rotfrukter och timjan. Bara att koka ihop med goda kryddor. Samma sak med grönsaksbuljong – puttra ihop godsaker och smaksätt efter tycke och smak (jag har ett grymt recept på gång faktiskt, men det kan jag inte avslöja än…det skall liksom med i en bok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.