Rosepeppar vitlök recept

Vispat smör med vitlök, rosépeppar och timjan

Vispat smör med vitlök, rosépeppar och timjan

400 g smör ekologiskt2 st vitlöksklyftor2 tsk rosépeppar mortla1 krm svartpeppar0,5 tsk flingsalt2 msk färsk timjan finhackad. 400 g smör ekologiskt2 st vitlöksklyftor2 tsk rosépeppar mortla1 krm svartpeppar0,5 tsk flingsalt2 msk färsk timjan finhackad. 2 st vitlöksklyftor. 2 st vitlöksklyftor
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

Jag mixade ihop en god sås på lite sweet chili, vitlök, schalottenlök och paprika, spädde med grädde och det blev en sån riktig dundergod middag
Rosépeppar biff

Rosépeppar biff

2 vitlöksklyftor. Blanda färsen med havregrynsröran, pressad vitlök, 1 1/2 msk av chilisåsen. 2 vitlöksklyftor 1 dl mjölk
Fläskfilegryta med rosepeppar.

Fläskfilegryta med rosepeppar.

Stek fläskfilen i het panna med smör tillsammans med mortlad rosépeppar, finhackad schalottenlök och vitlök
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

Strö över lite krossad rosepeppar och bacon vid serveringen. Vispa ur stekpannan med vatten, tillsätt fond, senap, soja, rosépeppar, pressad vitlök, crème fraiche och purjolök och låt det koka upp
Ugnstekta laxfiléer med rosépeppar & blandad lök

Ugnstekta laxfiléer med rosépeppar & blandad lök

Servera med krossad potatis med rostad vitlök och västerbottenost och en god sallad. Jag gillar fisk mer och mer för varje år som går men jag tycker det är svårt att hitta goda recept på fisk
Dressing med ingefära och vitlök

Dressing med ingefära och vitlök

Marinad till grillad lax med vitlök. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök. Parmesan och vitlökssmör

FLÄSKFILÉ MED ROSEPEPPAR

Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda i creme fraiche, köttbuljong, chilisås, soja, worcestershiresås och vitlök
Kyckling med rosépeppar

Kyckling med rosépeppar

Slå på matlagningsgrädden och ha i rosépepparkornen och pressa i vitlöken. ½ pressad vitlöksklyfta. Kyckling med rosépepparIngredienser2-3st stora kycklingfiléer½ finhackad silverlök1 msk kycklingfond150g färska champinjoner3dl matlagningsgrädde eller vispgrädde1 tsk rosépepparkorn½ pressad vitlöksklyfta1 tsk kockens piffikryddaSalt, svart -och vitpepparInstruktionerDela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i en klick smör
Fläskfilé i god sås

Fläskfilé i god sås

Blanda ihop crème fraiche, grädde, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något. Lägg i kött och rosepeppar och låt puttra 5 minuter. 1-2 pressade vitlöksklyftor. 1½ msk rosepeppar