Sänk värmen och slå på vatten och koncentrerad kalvfond och sherry. 2 msk sherry, portvin eller madeira. 1 buljongtärning 2 msk sherry, portvin eller madeira
De här kotletterna är verkligen delikata med pikant smak av sherry och rosépeppar. Smaka av såsen med resten av sherryn och sockret och servera den till kotletterna
Tillsätt Sherry, senap, soya och dragon. Helstekt fläskfilé med sherrysås Spara Skriv ut Förberedning 10 Minuter Tillagningstid 60 Minuter Total tid 1 Timme 10 Minuter Kock. Sås ½ liten gul lök 1 msk smör 1 ½ msk vetemjöl 4 dl sky + grädde ½ msk Dijonsenap 2-3 msk sherry ( el. 2-3 msk sherry
Här serveras den underbart möra kalvsteken i vackra trekanter med potatisgratäng, gärna tillagad i portionskokotter och en ljuvligt god sås med trattkantareller och sherry samt gröna bönor, haricots verts
Sila ifrån lök och peppar och tillsätt socker, soya och resten av sherryn. 5 dl halvtorr sherry. Stöt rosé- och grönpepparen väl och tillsätt den tillsammans med vattnet, buljongtärningarna och 3 dl av sherryn. 5 dl halvtorr sherry
Lägg skalen i såsen och smaka av med sherry. 2 msk sherry. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in och löken är mjuk
Tillsätt worchstersås, sherry, lök, rosépeppar och lite dill. 1 tsk sherry. 1 tsk sherry. Denna sill gör vi varje jul, löjromssill är ett måste på julbordet
1 dl sherry. Rådjur, vildsvin, hjort eller älg fungerar bra. Vanligt nötkött går också. Ytter- eller innanlår är bra styckningsdelar, liksom rostbiff och fransyska
Häll till sist i madeiran/sherryn. Ann-Christine var en av mina kollegor i Strängnäs,(4 pers) ca 1,3 liter1 st schalottenlök1 ½ dl finhackade trattkantareller (eller konserverad svamp)1-2 tsk smör2 msk vetemjöl7 dl kraftig ox- eller älgbuljong (ev grönsaksbuljong)2 dl vispgrädde2 dl mjölk1 dl Crème Fraîche½ msk soja3 st krossade rosépepparkorn3 msk madeira eller sherryHacka löken, fräs med svamp