Rosévinsglögg
a.arnestal
a.arnestal

Rosévinsglögg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl tranbärsjuice
  • Saften från en halv citron
  • 1 dl honung
  • 1 dl råsocker
  • En näve glöggkryddor (pomeransskal, kanelstång, kardemummakapslar, nejlikor)
  • En liten bit färsk ingefära
  • En flaska rosévin

Beskrivning

    1. Blanda tranbärsjuice, citronsaft, honung, socker, glöggkryddor och vaniljstång (skär vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna så juicen tar mer smak) i en kastrull. Låt sjuda.

    2. Skiva ingefäran fint och lägg i saften. Låt stå och dra under lock över natten.

    3. Tillsätt en flaska rosévin.

    4. Sila bort kryddorna och häll upp glöggen på flaska (det blir ungefär en liter färdig glögg).

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.