Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med hälften av roquefortosten (50 g). 100 g roquefortost. Sätt ugnen på 180ºC varmluft eller 200°C vanlig ugn
Ruts trattkantarellsoppa (ca 4 port)1 liter färska trattisar (el 2-3 dl torkade som du lägger i blöt en stund innan tillagning)en klick smör1 liter buljong1 msk tomatpure1 1/2 dl grädde1 tsk citronsafthackad persilja(ev 1 msk Roquefortost, jag brukar hoppa över den)Maizena till redningSkär svampen i bitar
receptet är till 14-16 personer Ingredienser 100 g torkade trattkantareller 5 st gula lökar 2 msk smör 8 st grönsaksbuljongtärning 3,5 l vatten, + blötläggningsspad 1 dl tomatpuré 1,5 dl idealmjöl 2 dl vispgrädde 150 g roquefortost , eller ädelost Gör så här. 150 g roquefortost
140 g roquefortost, smulad. 140 g roquefortost, smulad. Cobbsallad. Cobbsallad är en amerikansk klassiker och är en mättande sallad med få kolhydrater, perfekt för oss som äter LCHF eller vill hålla nere på kolhydraterna
Botten gjorde jag efter recept från senaste numret av tidningen Glutefri Matglädje, och toppingen blev en smakrik blandning av fikon, päron, mozarella, scamorza och Roquefortost
I originalreceptet ska det vara roquefortost men jag använder prästost och så ska det vara endiver i - det har inte jag i min och jag använder andra salladssorter än originalet
I Matmolekylers recept serveras endiverna med knaperstekt bacon och roquefortost. En vanlig torsdagkväll ochjag hade planerat ganska vanlig, halvtråkig vardagsmat