Risotto med trattkantareller recept

Risotto med kantareller och trattkantareller

Risotto med kantareller och trattkantareller

Ansa och hacka trattkantarellerna och fräs dem tills de börjar få färg i en gryta med olja. Skala och hacka lök och vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med riset och fräs lite till
Trattkantarell risotto

Trattkantarell risotto

Så dagen efter hittade jag upp den med lite trattkantareller som jag hade torkade från i höstas. Fick massa risotto över när jag gjorde sist
Risotto med trattkantareller, svart trumpetsvamp och ostronskivling

Risotto med trattkantareller, svart trumpetsvamp och ostronskivling

Buljong med rimskivling olivolja, till stekning 2 morötter, skalade och grovhackade 2 gula lökar, skalade och grovhackade ca 50 g stjälkselleri, grovhackad 1 msk timjan 2,5 l vatten ca 200 g rimskivling salt. Risotto2 l svampbuljong 2 dl frysta ärtor olivolja, till stekning 2 gula lökar, hackade 4 klyfta vitlök, finhackade 6 dl arborioris 4 dl trattkantareller och svart trumpetsvamp salt peppar 1 dl proseccovin parmesanost, riven (efter smak)
Risotto med trattkantareller

Risotto med trattkantareller

Jag använde torkade trattkantareller som jag blötlade en stund innan jag började laga till risotton. Mitt ansvar detta år blev att laga den risotto som skulle vara tillbehör till oxfilén
Risotto med trattkantareller och kronärtskocka

Risotto med trattkantareller och kronärtskocka

Gör en basic risotto vart du har tillsatt rejält med färsk rosmarin (hackad). Dagen efter och man ligger hemma på soffan och kollar på Jamie Oliver och hans krämiga, härliga risotton

Trattkantareller

Antingen låter man svampen gå med i fräsningen av ris och lök eller så lagar man en basrisotto och strör stekta kantareller ovanpå
Höstig risotto!

Höstig risotto!

Fräs löken, kantarellerna och riset i lite olivolja späd med het buljong lite i taget och låt riset suga upp buljongen innan det späds ytterligare
Höstig risotto

Höstig risotto

Servera risotton direkt med svampen och lite ärtskott på toppen. Vi har dagar som idag då solen skiner och det känns riktigt varmt mot en soldränkt vägg med en kopp kaffe i handen
LCHF-risotto med trattkantareller

LCHF-risotto med trattkantareller

Detta är en krämig och god risottomed blomkål som bas. Fräs blomkålen och finriven vitlök i smör på medelvärme, den ska inte få färg
Sötpotatis Pommes med Tryffelmajo

Sötpotatis Pommes med Tryffelmajo

Skaka av lite av blandningen och lägg upp stavarna på ett ugnsgaller eller bakgaller med bakpapper under att droppa av på