Risotto med scampi recept

Risotto med Scampi

Risotto med Scampi

-) Idag blev det RisottomedScampi , lika gott att servera till grillat kött. Risotto är inte något som går jätte snabbt att göra
Snittar med Marabou!

Snittar med Marabou!

Var nere och hjälpte mamma med att laga sin tvättmaskin som det var fel på, sedan hämtade vi Hanna på jobbet och åt min favoriträtt, risottomedscampi
Chokladfondant!

Chokladfondant!

Nu har jag bakat chokladfondant och snittkakor med Marabou, har också förberett middagen som blir risottomedscampi, väldigt gott och om man har god tid blir det alltid bra

En trött dag!

Jag var ensam hemma men ville ha middag så jag gjorde risottomed räkor, så gott. Nu ska jag och Linn äta sallad medscampi
Tjejmiddag!

Tjejmiddag!

till förrätt och scampimedrisotto till huvudrätt, till dessert åt vi glass, maräng, banan och chokladsås, glömt vad det kallas
Lyxig Risotto med scampi

Lyxig Risotto med scampi

Det får aldrig bli torrt och det får aldrig slutas röras om för då bränner du risotton väldigt snabbt
Grön Risotto med Skaldjur på toppen...

Grön Risotto med Skaldjur på toppen...

Ikväll blir det alltså Risotto och en grön sådan med lite goda smörstekta pilgrimsmusslor och scampi därtill
Pilgrimsmussla och scampispett

Pilgrimsmussla och scampispett

Lägg upp på tallrik risotton ihop med sparrisen, pilgrimsmusslor och scampispettet ovanpå. Därefter börjar du medrisottokastrullen
Fredagspasta med räkor och pilgrimsmusslor...

Fredagspasta med räkor och pilgrimsmusslor...

Skaldjur var jag sugen på så antingen en Risotto eller en pasta skulle det bli. Jag hittade fina Scampi, färska räkor och Pilgrimsmusslor vilket är gott i båda rätterna men det blev en pasta för enkelhetens skull

Risotto med scampi och tomat

Servera scampinmed såsen och lägg upp risotton och ugnsbakad tomat. Späd med mer vatten om det skulle koka torrt

Risotto

underbar risottomedscampi på den förträffliga restaurangen A'Paranza i Atrani. Mathias Dahlgren däremot kör på i två timmar, låter det stå och dra en timme och fortsätter med att reducera

Skaldjurstallirik med risotto

När risotton är krämig och lagom al dente ska parmesanosten rivas i. Rör om hela tiden med en träslev. Lägg upp den krämiga risotton