Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Anna-Karin lagade den oftast med färdiggrillad kyckling och rökt skinka men. det går precis lika bra att göra risotton helt vegetarisk eller byta ut köttet mot t ex bacon istället
Hacka löken fint och fräs försiktigt med smör och tärnat bacon. Rör om och låt vila ett par minuter innan du serverar med en klick Philadelphia i mitten och lite rosésallad som dekoration
i en risotto eller att blanda kokt pasta med utan något annat än lite (eller mycket) parmesan. Den här är laddad med (håll i dig) chorizo, bacon, tomatpesto, paprika, champinjoner, färska tomater, lök, basilika, parmesan och pinjenötter
Jag har cannelloni, fullkornscouscous och arborioris - så någon typ av risotto blir det i alla fall i veckan och jag tar tacksamt emot tips på vad jag ska fylla mina cannellonirör med