Rimmat rotselleri recept

Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Kokt rimmad oxbringa med rotmos

1/4 rotselleri, skalad, i bitar. Lägg bringan i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma med en slev

Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong

800 g rimmad oxbringa 1 purjolök 1 tsk timjan eller några färska kvistar 2 lagerblad 10 vitpepparkorn cirka 500 g blandade rotfrukter, till exempel morötter, gulbetor, palsternacka, rotselleri, persiljerötter, kålrot 1 litet knippe bladpersilja eventuellt riven pepparrot 1
Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

10 2 1/2 kg rimmad oxbringa 2 gula lökar 2 morötter 2 lagerblad 8 pepparkorn Rotfrukter 1 kg rotselleri 1 kg potatis 5 morötter 500 g kålrot 10 knipplökar 10 knipplökar = 2 purjolökar, det vita) Persiljesås 2 krukor persilja 5 dl vatten 2 vitlöksklyftor 1 msk konc kycklingfond 3 stjärnanis 2 dl crème fraiche färskpressad citronjuice salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Oxfilé med potatis- och jordärtskockspuré

Oxfilé med potatis- och jordärtskockspuré

SkySkala lök, vitlök, morötter och rotselleri. KöttPutsa filén från hinnor. Sätt ugnen på 100 grader. Hacka örterna och rulla köttet i dem samt rikligt med salt och peppar
Ugnsbakad kolja, rotfrukter, sidfläsk och hollandaisesås

Ugnsbakad kolja, rotfrukter, sidfläsk och hollandaisesås

150 g rotselleri. 300 g rimmat sidfläsk. 150 g rotselleri. 1/3 purjolök 300 g rimmat sidfläsk. Som västkustgubbe är jag löjligt förtjust i fisk och skaldjur, dock lagar jag det alldeles för sällan själv
Kokt oxbringa med pepparrotssås

Kokt oxbringa med pepparrotssås

1/4 rotselleri, skalad, i bitar. 600 gram blandad potatis, morot, rotselleri, palsternacka i grova bitar